Google Adsense

Adsense on Googlen mainosohjelma, josta on tänä päivänä tullut yksi suosituimmista tavoista hankkia tuloja internetin avulla. Suurimmalla osalla nettisivuista on nykyisin erityyppisiä Google Adsense mainoslinkkejä sijoiteltuna sivujen reunoille. Adsense mainoslinkkien suosion syy on yksinkertainen: mainosten avulla on mahdollista tienata sivutuloja helposti ja käytännössä näkemättä minkäänlaista vaivaa. Kun sivustollasi käyvä vierailija klikkaa Google Adsense linkkiä, sinulle maksetaan tietty provisio. Provisio vaihtelee klikatun linkin mukaan ja voi olla mitä tahansa muutaman sentin ja muutaman Euron väliltä per klikkaus.

Mikäli sivustollasi on paljon kävijöitä, on todennäköistä että osa kävijöistä klikkaa sivustollasi olevia Google Adsense linkkejä etsiessään lisää tietoa heitä kiinnostavista aihepiireistä, ja saat tuloja jokaisesta klikkauksesta. Google Adsense ohjelma valitsee automaattisesti sivustosi sisältöön liittyviä linkkejä ja mainoksia ja julkaisee ainoastaan näitä tiettyjä mainoksia sivuillasi. Mikäli sivustosi käsittelee esimerkiksi puutarhatuotteita, Google Adsense mainokset ja linkit liittyvät puutarhatuotteisiin ja näihin liittyviin aihepiireihin, lisäten näin todennäköisyyttä että puutarhatuotteista ja niihin liittyvistä aiheista kiinnostuneet vierailijat klikkaavat linkkejä.

Mainosten sijoittelu on ratkaisevassa roolissa sivuston tuottamien mainostulojen kannalta. Mikäli sijoitat Adsense linkit sivuillesi keskeisille paikoille (esimerkiksi osaksi sivustolle kirjoittamaasi tekstiä) vierailijat klikkaavat linkkejä useammin ja tulosi kasvavat. Mainokset eivät saa olla liian häiritseviä tai niillä on vierailijoihin ei-toivottu negatiivinen vaikutus. Hyviksi havaittuja sijoituskohtia mainoksille ovat sivuston reunat ja yläosa. Sen sijaan esimerkiksi keskellä sivustoa sijaitsevat erilliset mainokset koetaan usein häiritsevinä, samoin kuin erilaiset ponnahdusikkunat, joita kannattaa siksi välttää.

Kuinka aloittaa Google Adsense linkeillä tienaaminen?

Voidaksesi ansaita tuloja Google Adsense järjestelmän avulla sinulla täytyy käytännössä olla oma nettisivusto. Jos omaat riittävät taidot verkkosivujen rakentamiseen, voit perustaa sivuston itse. Verkkosivuston perustaminen on tänä päivänä hyvin helppoa eikä käytännössä edellytä minkäänlaisia koodaustaitoja. Mikäli sinulla ei ole kokemusta nettisivujen teosta ja kuitenkin haluat sivustosi pystyyn nopeasti jotta voit aloittaa sen avulla ansaitsemisen, voit hankkia valmispaketin.

Miksi kannattaa hankkia valmispaketti?

Valmispaketilla on monia etuja: valmispaketin sivurakenne on ammattimaisen näköinen ja käyttäjäystävällinen, mikä lisää todennäköisyyttä että vierailija viipyy sivuillasi pitkään. Mikäli sivustosi näyttää huonosti ja ammattitaidottomasti tehdyltä, antaa se kuvan mahdollisesta huijaussivustosta ja vierailija yleensä poistuu nopeasti, mikä taas vaikuttaa negatiivisesti sivustosi sijoittumiseen Googlen hakutuloksissa ja sitä kautta sivustosi vierailijamäärään. Valmispaketissa on käyttäjäystävällinen ylläpitäjän (siis sinun) työtä helpottava toimintapaneeli, jonka avulla voit valita helposti klikkailemalla missä kohtaa sivustoasi haluat esimerkiksi näyttää Google Adsense mainoksia, mihin kohtaan haluat kirjoittaa tekstiä, mihin haluat sijoittaa mahdollisia kuvia jne.

Mikäli et halua nähdä yhtään vaivaa sivustosi eteen voit tilata valmispaketin "avaimet käteen" periaatteella, nettisivujen tuottajia löytyy tänä päivänä runsaasti esimerkiksi keltaisilta sivuilta tai vaihtoehtoisesti suoraan Googlettamalla. Jos sinulla kuitenkin on aikaa ja kärsivällisyyttä opetella uusia asioita, voit rakentaa pienellä vaivalla itsellesi laadukkaat verkkosivut esimerkiksi Joomlan avulla. Joomla on täysin ilmainen ja tänä päivänä erittäin suosittu graafinen nettisivujen rakennusohjelma, esimerkiksi iltalehden ja iltasanomien nettisivut on rakennettu Joomlan avulla.

Joomla tarjoaa useita valmiita komponentteja, jotka asentamalla saat Googlen Adsense mainokset näkymään sivullasi alle minuutissa. Joomlan komponenttien asentaminen on äärimmäisen helppoa ja vaatii käytännössä vain muutaman klikkauksen. Tältä sivustolta löydät tietoa mm. siitä kuinka saada oma Joomla sivusto pystyyn ja Googlen Adsense mainokset pyörimään sivuilla mahdollisimman vähällä vaivalla.

---

TÄÄLTÄ LÖYDÄT LISÄTIETOA JA OHJEET KUINKA PERUSTAA OMA NETTISIVUSTO

---

TÄÄLLÄ VOIT TUTUSTUA TARKEMMIN AFFILIATE MARKKINOINTIIN - ALOITTELIJAN OPAS