Lisätulojen hankkiminen oman nettisivuston avulla

Tänä päivänä monia kiinnostaa ylimääräisen tulon ansaitseminen internetin avulla päivätyön ohessa. Nykyisin kuka tahansa voi kokeilla onnistuisiko lisätulojen hankkiminen netin avulla omalla kohdalla, sillä lähes joka kodista löytyy tietokone ja internet yhteys. Tällä nettisivustolla kuvaillaan useita erilaisia tapoja, joiden avulla sivuston saa tuottamaan rahaa. Kaikkien netin välityksellä tapahtuvien tulonhankintatapojen yhteinen nimittäjä on sivustolla käyvien vierailijoiden lukumäärä: mitä enemmän sivustollasi käy vierailijoita, sitä enemmän sivustosi kykenee tuottamaan tuloa. On siis tärkeää luoda sivusto, joka houkuttelee vierailijoita ja saa nämä myös palaamaan takaisin myöhemmin.

Google on tänä päivänä eräs tärkeimmistä kanavista joiden avulla käyttäjät löytävät erilaisia sivuja netistä, ja tästä syystä on tärkeää että sivustosi on optimoitu Googlea silmälläpitäen. Tältä sivustolta löydät nettisivun rakentamisen ja erilaisten tulonhankintatapojen ohella tietoa myös siitä, kuinka optimoit sivustosi mahdollisimman hakukoneystävälliseksi. Sivun optimointi kannattaa pitää mielessä heti alusta lähtien. Seuraavasssa kappaleessa kuvaillaan kuinka saat nettisivusi onnistuneesti pystyyn ja Googlen suosiolliseksi sivustollesi ensimetreistä saakka.

Hakukoneystävällinen nettisivusto

Nettisivusto kannattaa laittaa pystyyn heti kun on tuottanut muutamia sivuja lukukelpoista materiaalia, sillä hakukoneet kuten Google arvottavat sivustoja useiden tekijöiden mukaan ja eräs tärkeä tekijä on sivuston ikä. Google indeksoi nettisivustosi yksittäisten sivujen sisällön perusteella. Mikäli muutat sivujesi sisältöä, Google saattaa näyttää jonkun aikaa vanhan sivuston otsaketta hakutuloksissaan, mutta mikäli käyttäjä klikkaa otsaketta hän päätyy uudelle sivullesi. Google ei siis pidä vanhoja sivuja minkäänlaisessa välimuistissa.

Tärkeintä on, että sivustosi sisältö vaikuttaa julkaisuhetkellä laadukkaalta Googlen silmissä: mikäli sivuillasi esimerkiksi vilisee kirjoitusvirheitä, Google havaitsee asian nopeasti siinäkin tapauksessa että sivuston pääkieli ei ole englanti. Samaa varovaisuutta kannattaa noudattaa myös erilaisten mainosten ja ponnahdusikkunoiden käytössä: mikäli Google päättelee että sivuston pääasiallinen tehtävä on näyttää mainoksia, sivusto ei tule sijoittumaan korkealle hakukonetuloksissa.

Erilaisten tagien ja avainsanojen käyttö

Hakukoneoptimoinnin kannalta on tärkeää, että sivustollasi on määriteltynä olennaiset sivuston sisältöön liittyvät avainsanat. Google käyttää näitä avainsanoja ja muita sivuston sisältöä kuvailevia tageja apunaan määrittäessään sivuston "arvoa" hakutuloksissa. Sivuston arvo määrää sen, kuinka korkealle se sijoittuu hakukonetuloksissa. On tärkeää, että sivustosi sijoittuisi muutamalle ensimmäiselle hakutulossivulle, sillä tilastotutkimukset osoittavat etteivät hakukoneiden käyttäjät usein jaksa klikkailla tulossivuja kovin pitkälle.

Avainsanojen kanssa kannattaa olla kekseliäs. Vaikka sivustosi olisi pieni se saattaa nousta hyvinkin korkealle hakutuloksissa mikäli sivustoon liittyvät avainsanat on valittu oikein. Avainsanojen tulee esiintyä sivustolta löytyvässä tekstissä kohtuullisen usein, mutta kuitenkin siten ettei tekstiä ole "tungettu täyteen" avainsanoja ainoastaan hakukoneoptimointia silmälläpitäen. Hakukoneet tunnistavat tällaiset huijausyritykset nopeasti ja seurauksena on kyseisen sivuston tiputtaminen hakutulosten hännille tai jopa kokonaan pois hakukoneen indeksistä. Mikäli sivusto on kerran tiputettu pois esimerkiksi Googlen indeksistä, on takaisin pääseminen varsin vaivalloinen ja aikaavievä prosessi, mistä syystä kannattaakin olla tarkkana ettei joudu tällaiselle ns. "mustalle listalle" hakukoneiden silmissä.

 

Lue lisää tulojen hankkimisesta internetin avulla täältä.