Kotona työskentely ja lisätulojen hankinta

Nykyään lähes joka kodista löytyy tietokone ja nettiyhteys. Tämä on mahdollistanut kotona työskentelemisen erityisesti sellaisille henkilöille, jotka joutuvat syystä tai toisesta viettämään suuren osan ajastaan kotona. Alkuun pääseminen nettiyrittäjänä on helppoa, mutta säännölliset tulot edellyttävät pitkäjänteistä panostamista. Jos nautit kirjoittamisesta ja koet osaavasi tuottaa kohtuullisen tasokasta tekstiä, bloggaaminen saattaa olla sinulle sopiva sivutyö. Mikäli sinua kiinnostaa kokeilla bloggaamisen ohella affiliate markkinointia lisätulojen lähteenä, tämän artikkelin lopusta löydät linkin sivulle jolla neuvotaan kuinka päästä alkuun.

Lisätuloja bloggaamalla

Eräs varteenotettava lisätulojen hankintamuoto kotiäidille on blogin pitäminen. Nykyisin monet kotiäidit hankkivat säännöllisellä bloggaamisella mukavia lisätienestejä. Tärkeintä on kirjoittaa aiheesta joka on aidosti lähellä sydäntä, sillä lukijat havaitsevat helposti mikäli teksti on kirjoitettu ns. "pakkopullana" ilman todellista intohimoa. Monesti kotiäidit tuntevat äitiyteen liittyvät asiat itselleen erityisen läheisiksi ja kokevat siksi niistä kirjoittamisen antoisana. Tällaisia aihepiirejä ovat mm. odotusaikaan ja lapsenhoitoon liittyvät teemat. Muut samassa elämäntilanteessa olevat ihmiset ovat kiinnostuneita lukemaan toisten kokemuksista ja ajatuksista ja mitä paremmin aiheesta on kirjoitettu, sitä suuremmalla todennäköisyydellä lukija palaa uudestaan bloggaajan sivulle. Google puolestaan suosii hakutuloksissaan sivustoja, joilla vierailijat viihtyvät pidemmän aikaa ja joille he palaavat uudelleen. Laadukkaan sisällön tuottaminen siis kannattaa.

Kuinka hankkia lukijoita blogille - Googlen hakutuloksissa nouseminen

Bloggaamisessa tärkeintä on säännöllinen sisällön lisäys, ja varsinkin alkuvaiheessa on jaksettava tuottaa uutta tekstiä tasaisin väliajoin. Parhaimpiin tuloksiin pääsee jos lisää blogiin uutta sisältöä päivittäin, mutta myös pari päivitystä viikossa riittää mainiosti. Säännölliset päivitykset ovat tärkeitä siitä syystä, että useat hakukoneet (esimerkiksi Google, Yahoo jne) arvottavat hakutuloksissaan eri sivustoja mm. sen mukaan kuinka usein sivustoa päivitetään. Mikäli sivustolle ilmaantuu uutta laadukasta sisältöä kohtuullisen usein, Google luokittelee sivuston kuuluvaksi niiden sivujen joukkoon joissa on tuoretta tietoa. Googlen hakukoneessaan käyttämä algoritmi on rakennettu siten, että se pyrkii antamaan käyttäjilleen laadukasta ja ajankohtaista tietoa aiheista joita nämä etsivät hauissaan. Jos sivustoasi ei ole päivitetty useaan kuukauteen, Google luokittelee sen kuuluvaksi ns. "staattisiin" sivuihin eikä tarjoa sitä tiedonetsijöille niin usein kuin sivustoa jota päivitetään säännöllisesti.

Tämä ei tarkoita että tipahtaisit kokonaan pois Googlen hakutuloksista mikäli et jaksa päivittää sivustoasi säännöllisesti. Useat staattiset sivut ovat laadukkaita tiedonlähteitä ja mikäli vierailijat pysyvät sivuillasi kauemmin kuin pienen hetken, Google jatkaa sivujesi esittämistä hakutuloksissaan vaikkei havaitsisikaan sivuillasi säännöllisiä päivityksiä. Parhaaseen tulokseen pääset kuitenkin mikäli päivität sivuasi säännöllisesti, koska tällöin sivullasi on parempi mahdollisuus nousta korkealle Googlen hakutuloksissa ja saada tätä kautta enemmän vierailijoita. Vierailijat ovat elintärkeitä bloggaajille. Mikäli blogisi tuottaa ensisijaisesti tuloa mainosten avulla, on tulotasosi suoraan verrannollinen vierailijoiden lukumäärään. Mikäli promotoit blogissasi erilaisia tuotteita affiliate markkinoijana, on tulotasosi kiinni pääasiallisesti siitä, kuinka ammattimaisesti ja uskottavasti kykenet markkinoimaan promotoimaasi tuotetta potentiaalisille ostajille.

Muita tapoja hankkia tuloja internetin avulla

Kotiäideillä ja kotona muista syistä paljon aikaansa viettävillä henkilöillä on bloggaamisen lisäksi runsaasti muitakin mahdollisuuksia hankkia lisätuloja internetin avulla. Tällaisia tulonhankintamuotoja ovat esimerkiksi erilaiset affiliate ohjelmat. Affiliate markkinoinnin avulla on mahdollista hankkia mukavia sivutuloja tai jopa täyspäiväinen toimeentulo. Selvää on, ettei täyspäiväistä toimeentuloa voi odottaa saavansa ilman jonkinlaista panostusta. Affiliate markkinoinnin hyvä puoli on kuitenkin se, että kun kerran on onnistunut saamaan sivuston pystyyn ei sen eteen enää tarvitse tehdä runsain mitoin töitä, vaan sivuston voi jättää pitkiksikin ajoiksi yksikseen tuottamaan passiivista tuloa.

 

Lisää tietoa turvallisista keinoista joiden avulla on mahdollista hankkia tuloja netin avulla löytyy sivulta Työskentele kotona - Lisätuloja internetin avulla.