Lisätulojen hankkiminen netissä - Pelien testaaja

Jos nautit pelaamisesta ja sinulla on vankka kokemus erilaisista tietokonepeleistä, yksi varteenotettava vaihtoehto sivutulojen hankintaan on ryhtyä niinsanotuksi beta-testaajaksi. Beta-testaaja on henkilö, jolle pelifirmat maksavat uusien tietokonepelien toiminnallisuuden kartoittamisesta ennen kuin pelit päästetään markkinoille. Testaaminen tapahtuu luonnollisesti pelejä pelaamalla. Testaajan työ saattaa kuulostaa päälisin puolin helpolta unelmahommalta, mutta tarkempi tarkastelu paljastaa ettei tämä työ todellakaan sovi kaikille. Mikäli sinua kiinnostaa pelitestaajan työ joko kokopäiväisenä tai sivutyönä oman päivätyösi ohessa, tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään mistä beta-testaajan työssä on kyse.

Millaisia ominaisuuksia beta-testaajalta edellytetään?

Menestyäkseen ammatissaan beta-testaajalla on oltava muutamia tärkeitä ominaisuuksia. Testaajan on mm. kyettävä tekemään havaintoja pelaamisen ohessa ja kiinnittämään huomiota peleissä ilmeneviin erilaisiin toiminnallisiin epäideaalisuuksiin ja bugeihin. Pelifirmoilla on aina käytössään useita pelitestaajia ja mikäli kaikki muut testaajat jatkuvasti huomaavat bugeja ja erilaisia virheitä jotka säännöllisesti jäävät tietyltä testaajalta huomaamatta, tämä testaaja ei luultavasti tule saamaan tulevaisuudessa paljon työtarjouksia kyseiseltä pelifirmalta. Kuten missä tahansa muussa ammatissa, myös pelitestaajan työssä on pidettävä huolta maineestaan jotta saisi jatkossakin töitä.

Beta-testaajan pesti on ideaalinen henkilölle, joka nauttii pelaamisesta aidosti. Useimmat henkilöt, jotka pelaavat runsaasti vapaa-ajallaan tekevät näin koska pelaaminen on heille intohimo ja elämäntapa. Tällainen henkilö on ideaalinen beta-testaaja. On kuitenkin pidettävä mielessä, että pelitestaaja ei voi pelata aivan yhtä huolettomasti kuin vapaa-aikanaan pelaava henkilö; testaajan on jatkuvasti tehtävä laaja-alaisia havaintoja pelistä. Toiminnallisten epäideaalisuuksien havaitseminen on luonnollisesti helpompaa henkilölle, jolla on vankka kokemus erilaisten pelien pelaamisesta. Tällaiselle henkilölle on useimmiten kehittynyt tietynlaista "silmää" havaita nopeasti pelien epäloogisuuksia ja muita bugeja.

Jos pelaaminen sen sijaan tuntuu lähinnä työltä eikä sitä kohtaan tunne aitoa intohimoa, kannattaa harkita muita tulonhankkimistapoja. Jos pelaamisesta ei nauti se muuttuu helposti puuduttavaksi, ja keskittymiskyvyn herpaantuessa jää testaajalta helposti havaitsematta olennaisia puutteita pelissä.

Kuinka löytää töitä pelitestaajana

Beta-testaajaksi haluavan kannattaa lähestyä rohkeasti peli-firmoja suoraan. Hyvä tapa lähestyä potentiaalista uutta työnantajaa on kirjoittaa lyhyt ensikontaktina toimiva esittelykirje, jossa kuvailee lyhyesti itseään ja mainitsee miksi omasta mielestään sopii beta-testaajaksi. Aiemmasta kokemuksesta pelien testaajana on jonkin verran etua, mutta pelifirmat palkkaavat jatkuvasti myös uusia testaajia.

Esittelykirjeesi on ensimmäinen kontaktisi mahdollisen tulevan työantajasi kanssa, joten siihen kannattaa panostaa erityisen paljon. Pidä huolta että kirjeessä ei ole kirjoitusvirheitä ja että se on ammattimaisen oloinen ja sopivan kompakti. Valokuva liitteenä antaa kirjeelle henkilökohtaisemman sävyn, mikä on vastaanottajasta aina mukavaa, vaikka ei suoranaisesti ratkaisekaan saatko paikan vaiko et. Kuva liitteenä ei kuitenkaan ole millään muotoa välttämätön.

Muita tapoja hankkia lisätuloja netin avulla

Pelitestauksen lisäksi on olemassa monia muita tapoja, joiden avulla on mahdollista hankkia lisätuloja internetin avulla. Monet beta-testaajat hankkivat sivutulonsa monista eri lähteistä, joista tietokonepelien maksullinen testaaminen on vain yksi. Erilaiset affiliate ohjelmat, blogin pitäminen ja mainosten näyttäminen nettisivustolla ovat muutamia suosittuja tapoja hankkia tuloja netin avulla. Monet henkilöt, jotka pelaavat paljon tietokonepelejä usein viettävät myös muuten runsaasti aikaa netissä. Tällaisille henkilöille on usein kertynyt vuosien varrella tietämystä erilaisista nettiin liittyvistä toiminnallisista seikoista kuten esimerkiksi kotisivujen teosta ja ylläpidosta, blogin pitämisestä, erilaisten sosiaalisten medioiden käytöstä ja hyödyntämisestä jne. Nämä taidot ovat tärkeitä nettiyrittäjälle.

Mikäli nettiyrittäminen kiinnostaa ja kotisivujen teko ja blogin luominen ja ylläpitäminen luonnistuvat helposti, kannattaa kokeilla siipiään usealla erilaisella nettiyrittämisen osa-alueella ja kartoittaa mikä näistä on itselle sopivin. Parasta nettiyrittämisessä on että lähes kaikkia yrittämisen osa-alueita voi kokeilla ilmaiseksi, toisin kuin tosielämän yrityselämässä jossa usein vaaditaan jonkinlainen pesämuna alkuun pääsemiseksi. Kotisivujen perustamien ja erilaisiin affiliate ohjelmiin osallistuminen on useimmiten ilmaista ja riskittömyys motivoikin monia kokeilemaan nettiyrittämisen eri muotoja.

Lisää tietoa turvallisista keinoista joiden avulla on mahdollista hankkia tuloja netin avulla löytyy sivulta Työskentele kotona - Lisätuloja internetin avulla.